Blogs

Leuk dat je mijn blogs leest! Op deze pagina vind je mijn blogs ingedeeld in 3 categorieen: Storytelling, Grinta en Gewoon Floor.

werken bij KNNS

Werken bij… KNNS

Bij binnenkomst valt mijn mond bijna open. Ik moet hoognodig eens afrekenen met vooroordelen, want niets van het stoffige IT-imago is hier terug te vinden.

Werken bij… KAD

Ratten, muizen en kakkerlakken. De meeste mensen beginnen al te gillen bij het horen van de naam van deze dieren. Vlooien, teken en bedwantsen. Begint het al te jeuken?

Einder Communicatie

Op deze zomerse lentedag zijn we te gast bij Einder Communicatie. Een bureau met idealen, waar hard gewerkt wordt en nog veel harder wordt gelachen. En opvallend veel geniest ook.

Werkplek gezocht!

“Pardon, hoeveel?” vraag ik verontwaardigd. “En dan zit ik in Arnhem Zuid! Nee, dacht het niet!” Boos hang ik op. Het is toch echt ongelooflijk, maar liefst 20% van de kantoorpanden in Nederland staat leeg en met deze prijzen begrijp ik ook wel waarom.

Grommend een nieuwe fase in

Hoera, Grinta breidt uit! Voortaan werk ik niet meer in mijn eentje onder de naam 'Grinta Communicatie', maar met een vast duo van freelance tekstschrijvers én een nieuwe medewerker in dienst. Ja, ik ben werkgever.
Frankrijk fietsen in een sprookjesboek

Frankrijk: Fietsen in een sprookjesboek

Bonjour, bonjour klinkt het aan alle kanten om me heen. Ik voel me net Belle uit Belle en het Beest. Ik ben een Disney prinses en deze schattige Franse dorpjes zijn het decor van mijn eigen sprookjeswereld.
Fietstocht naar Dinant

Hobbelen naar Dinant

Verdomme, waar blijft de veerpont nu. Het is zaterdagochtend 7:07 uur en gefrustreerd sta ik aan de oever van de Maas. Aan de overkant zie ik België liggen. Maar de pont vaart niet.
Grinta Communicatie de val: een jaar later

De val: één jaar later

Facebook herinnert me even haarfijn aan mijn misstap vandaag exact een jaar geleden. Precies een jaar geleden dacht ik ook dat ik nu volledig gerevalideerd zou zijn. De praktijk bleek echter weerbarstiger.
Hoe storytelling ten prooi valt aan marketingmannetjes

Hoe storytelling ten prooi valt aan marketingmannetjes

Soms worden er zulke tenenkrommende voorbeelden van storytelling aangehaald waarbij de plank zo volkomen mis wordt geslagen, dat ik daar wat van moet vinden.
verhalen uit een verhuisdoos

Verhalen uit de verhuisdoos

“Dit doe ik nooit meer,” verzucht ik na de zoveelste veel te zware doos die ik naar zolder til. Aan het bikkelen en buffelen tijdens de verbouwing is een eind gekomen. We kunnen eindelijk verhuizen.
storytelling liet onze hersenen groeien

Storytelling: De vonk die onze hersenen deed groeien

Storytelling mag dan als term erg hip zijn en te pas en te onpas worden gebruikt én misbruikt, maar het is natuurlijk helemaal niets nieuws. Het is zo oud als de mensheid zelf.
Goede verhalen schrijven lijkt sterk op een muurtje metselen

5 tips voor het bouwen van een goed verhaal

Een goed verhaal schrijven is net als een muurtje metselen. Profielen stellen, de juiste steen kiezen, het juiste bindmiddel. Daarom 5 tips voor het bouwen van een goed verhaal.